ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА И ЗАЩО КОЖАТА НИ СЕ НУЖДАЕ ОТ НЕЯ?

Какво е Хиалуронова киселина?
Хиалуроновата киселина е съединение, което се намира в цялото тяло и най-вече в кожата. Чудотворната киселина запазва водата в клетките,  обогатява ги с хранителни вещества, предотвратява от изсушаване и състаряване. С напредване на възрастта кожата ни губи естествената си способност да задържа водата - един от най-големите фактори, поради които получаваме бръчки и фини линии.
Хиалуроновата киселина е един от най-добрите хидратанти, срещащи се в природата. Позната със свойството си да задържа вода 1000 пъти над собственото си тегло, тя има изпълваща сила, която не само хидратира, но и държи кожата по-млада. Хидратацията не е единствената полза от хиалуроновата киселина, тя също има антиоксидантни свойства за защита на кожата от околната среда, излагане на слънце и тежки химикали.
Ето защо Хиалуроновата киселина  играе важна роля за здравето на нашата кожа!
 

Как Хиалуроновата киселина е от полза за кожата ми?
Един от отличителните белези на стареещата кожа е загубата на влага, което води до намаляване на плътността и еластичността. Хиалуроновата киселина е основна молекула, участваща в поддържането на влагосъдържанието на кожата, поради впечатляващата си способност да привлича и задържа вода. В резултат на това тази съставка често се използва за направата на серуми и кремове, формулирани специално за подобряване на хидратацията на кожата.
 

За какъв тип кожа е най-подходяща Хиалуроновата киселина?
Хиалуроновата киселина ревитализира външните кожни слоеве, така че кожата да бъде по-мека на допир, гладка, блестяща и хидратирана! Тя е изключително подходяща дори и за най-чувствителната, склонна към зачервяване кожа. Всъщност, положителното й влияние върху кожната повърхност се дължи от части на естественото й успокояващото действие, което означава, че тя помага както при чувствителна, така и при мазна и склонна към поява на петна кожа.
 

Безопасна ли е Хиалуроновата киселина?
Да!
Хиалуроновата киселина се намира естествено в тялото ни, така че няма доказани странични ефекти за локално приложение. Тя е мощно вещество, което осигурява незабавна хидратация, където кожата се нуждае най-много. Точно поради изброените по-горе факти, формулите с Хиалуронова киселина от естествен произход са препоръчвани от дерматолозите. Освен хидратация, тази съставка има и възобновяващо и противовъзпалително действие на клетките.  Хиалуроновата киселина не само задържа водата в кожата, но и предпазва от изсушаване и носи хранителни вещества за кожата. 
Хиалуроновата киселина, може да се използва и по време на бременност.

Сподели тази статия